Det er i hvert fald vores ambition, og indtil videre går det rigtig godt!
Vi ser os selv som både et konsulentfirma, et eksperiment og en bevægelse…
Den fjerde sektor Vanebryderne er sammen med Kvarterløft Nørrebro Park initiativtager til at introducere den fjerde sektor i Danmark. Den fjerde sektor er udtryk for en firmaform, der sidestiller de økonomiske og idealistiske formål og værdier. Vi arbejder i stor stil for at fremme den fjerde sektor og er medarrangører af bl.a. konference, workshops og netværksmøder for alle interesserede. Læs mere på www.fjerdesektor.dk
Hvad gør vi? Vi tilbyder workshops, som kan skabe kreativ problemløsning og holdbare projekter. Fokus er på demokratisk forandring, hvor deltagerne bestemmer indholdet, mens vi som projektledere sikrer rammerne for en kreativ proces og et brugbart resultat.
Vi har bl.a. arbejdet med at etablere et ungeråd i Nordvest, forbedre arbejdsmiljøet på pumpevirksomheden IWAKI, at berede studievejlederne på DTU en gennemgribende omstillingsproces samt hjulpet Københavns Kommunes Ungdomsskole med at udforme en udviklingsplan på basis af medarbejdernes ønsker. Men vi er også rollemodeller, samfundsinnovatører, evighedsstuderende, globalister, personalechefer og seriøse værter….. hvem er du?
Rollemodeller – Vi vil gerne vise, at det er muligt at leve af at få gode ideer og skabe forandring. Ofte er samfundsarbejde baseret på ulønnet og frivilligt arbejde. Det synes vi er forkert. Det et sådan arbejde tilføjer samfundet, bør værdisættes. Vi vil med vores arbejde vise, at man kan leve af at engagere sig i samfundsproblemer. Vores ambition er at udforske, hvilket samfundsperspektiv, der er i at være et firma, der tager den udfordring op.
Samfundsinnovatører – Vi ønsker at investere dele af firmaets overskud i sociale iværksætterprojekter. På denne måde kan vi plante et frø, som andre på længere sigt kan få glæde af. Læs vores firmahistorie
Evighedsstuderende - Vi arbejder i døgndrift på at finde den bedste ”forandringsmetode” og vi gir ikke op. Evig læring er et vigtigt element, når man taler om forandringer og forbedringer. I vores daglige arbejde indgår evalueringer og refleksioner over vores arbejdsmetoder og rutiner, således at vi konstant er tilpasningsdygtige til omgivelsernes problemstillinger. Vi bruger også meget af den viden vi får gennem vores samfundsfaglige uddannelse på RUC bl.a. evnen til at analysere nye problemstillinger etc. Læs vores CV'er
Globalister - Vi ønsker at ophæve de geografiske grænser, når problemer skal løses. Danske problemstillinger kan løses med hjælp fra verdens erfaringer og omvendt. Derfor benytter vi os af globale netværk, som kan bidrage til grundigere idéudvikling og erfaringsoverlevering.
Engagerede snegle – Vi har stresset gennem utallige arbejdstimer og er nu gevaldig trætte af evig uro i maven - derfor har vi besluttet os for at have et "langsomt" firma, da vi mener at plads og rum til at være i, giver et bedre resultat og arbejdsglæde for både os selv og vores kunder. Arbejdsglæde er vigtigt. Vi holder af at mødes i det fri, hvor vi har fået nogle af vores bedste ideer. Har du nogensinde holdt møde på en bænk på Vesterbro, på en strand eller på en græsplæne i solskin. Det har vi, og det virker.
Seriøse værter – Vi inddrager derfor ofte relevante samarbejdspartnere i projekterne for at få mere inspiration og lære nye metoder. Her tager vi vores værtrolle seriøst.
Hvem er du? At være vanebrydere er ikke blot et erhverv men også en hobby. Vi opfatter os mere som en bevægelse end et firma. Vi er altid klar på en ny idé, så kontakt os, hvis du synes, der er noget i samfundet, som bare MÅ forbedres.
|